DE BASIS @ STADSCHOUWBURG

Placeholder for Michelle Appel music poseMichelle Appel music pose

Speciaal voor de Kunstnacht hebben verschillende makers samengewerkt in De Basis, dé muzikale broedplaats van Nijmegen. Verwacht een multidisciplinaire perfomance waarbij kunst en technologie in elkaar versmelten, afgewisseld met een verfrissende show van hiphop, pop, r&b en soul band Sidechain. En in de foyer een preview van het De Basis project Rocktober.

Motion Capture Design
In dit experiment bepaalt niet de muziek de beweging, maar zorgt de beweging voor de totstandkoming van muziek. Space Ventura a.k.a. Wouter Messelink is verantwoordelijk voor de elektronische compositie. PhD kandidaat aan het Donders Instituut van de Radboud Universiteit, Michelle Appel, koppelt deze muziek aan de motion capture-technologie en vertaalt daarmee dans naar geluid. Elena Nijsen en Anna Zwijsen zijn bijzonder getalenteerde danseressen en zijn de laatste onmisbare kracht. Zij maken de muziek door middel van een mooie, passende choreografie.

Sidechain
Laat je daarnaast verassen door de driekoppige hiphop, pop, r&b en soul band Sidechain, bestaande uit Gus (Zaffré) de Kort, Parsa (Parsa) Abdolbaghai en Jesse (Silfwoods) van Silfhout. Soulvolle chords, groovy beats en funky basslines zorgen ervoor dat je op de juiste manier door de muziek wordt gestuwd. Dit laten ze momenteel zien in de hiphop acts van Divverent, Common Nimma en Jeroen Antoine.

Rocktober
Wil jij je creatieve grenzen verleggen en houd je wel van een uitdaging? In de foyer kun je het De Basis project Rocktober voorproeven, waarbij De Basis residents LIVE een track maken met input van voorbijgangers. In twee jaar tijd is het concept uitgegroeid tot een succesvolle manier om samen, en toch alleen, aan je creatieve proces te werken door iedere dag van de maand oktober iets te maken. Meedoen kan nog!

Automatically translated by Google Translate from dutch

Participants

Placeholder for De Basis logo initialDe Basis logo initial

De Basis

De Basis is dé muzikale broedplaats in Nijmegen en creëert…

You might like

Placeholder for Kunstnacht 2022 Marcel Krijgsman 042Kunstnacht 2022 Marcel Krijgsman 042

Extrapool x Doornroosje

Vlieg gecontroleerd uit de bocht met Onderstuur, de zinnenprikkelende maandelijkse avond van Doornroosje en Extrapool vol eigenzinnige experimentele muziek.

Placeholder for Jellicious Tafeltje foto Pim GeertsJellicious Tafeltje foto Pim Geerts

Vierdaagsefeesten: Tea for two

Be welcomed at the Stadsschouwburg with an ode to rich materials: a graceful world from la belle époque that has been brought to life like a fairytale.

Placeholder for 321212df ad49 4894 b52c 1315c240c8f8321212df ad49 4894 b52c 1315c240c8f8

The Big Draw

Step into the world where your senses come alive. Are you an audience or also a participant? A drawing activity follows the performance.