Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht

Kronenburgerpark

Jouw uitvalsbasis — Het mooiste park van Nijmegen is het festivalhart van Kunstnacht. Het is vrij toegankelijk en jouw startpunt voor avontuur. Tegelijkertijd is dit het kruispunt van Kunstnacht waar alle routes samenkomen. Met natuurlijk verkoelende dranken en vullende spijzen. Het park is vanaf 16.00 uur geopend en start met een vrijblijvend en (inter)actief karakter. 

Timetable van het programma in Kronenburgerpark

Opening

Om 18.25 uur is de officiële opening van Kunstnacht waarin woordkunstenaar Daaf Verjans je meeneemt in de Mythe van Kunstnacht, een verhaal dat zich vanaf 2022 ieder jaar door regionale schrijvers zal doorontwikkelen tot het narratief van de Kunstnacht. Met dit eerste hoofdstuk biedt Daaf het startschot van Kunstnacht 2022. Vervolgens neemt BLOW 3.0 het stokje over en krijgt dit trio de eer om Kunstnacht ceremonieel in te luiden. BLOW 3.0 is een Belgisch trio met twee altsaxofonisten en een drummer. Met een eigentijdse kijk op muziek laveren zij tussen het jazz en dance genre. Het trio barst van de energie en garandeert hiermee dat hun muziek voelbaar is tot diep in je vezels.

Na de officiële opening is het stadsbrede programma van Kunstnacht geopend voor iedereen met een Kunstnachtticket. Het Kronenburgerpark biedt vanaf dat moment de uitvalsbasis voor iedereen die door de stad kruist en een verstillende, vervoerende, vermakende of dorstlessende pauze wilt. Er is een doorlopende carrousel aan kunst- en cultuurprogrammering in verschillende disciplines en genres. 

Zo verlicht lichtkunstenaar Angela Vissers de Kruittoren en ontstijgen Simone en Tinka letterlijk het publiek met hun indrukwekkende aerobatic act ZIRKOMETRIC. Rij mee in het mobiele café Chez Jopie onder het genot van een glaasje bubbels en heerlijke live jazz muziek, doe een wens in de wensput van Naaistreek of stap in een van de Kunstcaravans van Pet van de Luijtgaarden. In de flank van het park zendt Open Source Radio een doorlopend DJ programma de ether in met uitsluitend lokale talenten. 

Ko Shin Moon verrast je met oosterse snaren gecombineerd met elektronische muziek. Deze unieke samenkomst van psychedelica en space disco creëert een meeslepende luister- en danservaring. Het trio bestaande uit Ruben Chi, Gino Cochise en Noah Bouwman brengen de muzikale dansact Tell Me Music naar het Kronenburgerpark.

Tenslotte besluit instrumentaal loop vertuoos Juma Iking van eigen bodem het programma op Kronenburgerpark alvorens we in karavaan naar het Nachtfeest in Concertgebouw De Vereeniging trekken.

PROGRAMMA:

16:30 – 17:00 Collectief Ludvik: Vlag – muziektheater en opera

17:00 – 18:25 Elena Nijssen: In Contact – interactieve dansvoorstelling en workshop

18.25 – 19.00 Officiële opening – woordkunstenaar Daaf Verjans neemt je mee in de Mythe van de Kunstnacht, vervolgens presenteert Blow 3.0 een heerlijke muzikale mix van jazz en dance.

19:15 – 19:45 Collectief Ludvik: Vlag – muziektheater en opera

19:55 – 20:25 Zirkometric – circus performance en installatie

20:35 – 21:30 Ko Shin Moon: Oosterse snaren gecombineerd met elektronische muziek – psychedelisch en space disco

21:45-21:55 Ruben Chi, Gino Cochise en Noah Bouwman: Tell Me Music – dans en muziek

21:50 – 22:20 Zirkometriccircus performance en installatie

22.30 – 23.30 Juma Iking (live): instrumentale loops – elektronische muziek

 

Programma Open Source Radio

19:00 Luca Dell’Orso

20:00 Lysah 

21:00 Lenxi live

22:00 Pieter Drijver 

23:00 Stan Reijnen

 

TICKETS

Het Kronenburgepark is de hele avond gratis toegankelijk. Vanaf 19.00 uur heb je een Kunstnacht- of Combiticket nodig om het stadsbrede programma van Kunstnacht te bezoeken. Voor entree van het Nachtfeest heb je een Nachtfeest- of Combiticket nodig.
SCOOR JOUW TICKET