ArtEZ Muziektheater x LUX

Placeholder for ArtEZ Muziektheater @ Kunstnacht 23ArtEZ Muziektheater @ Kunstnacht 23


THE MONSTER TRILOGY (geïnspireerd op het werk van Michael Matthews)

In regie van Nita Kersten hernemen 10 muziektheater studenten het werk van de jaren 80 / 90 theater sensatie Michael Matthews. De jonge en flamboyante Amerikaan Matthews veroverde het Nederlandse theaterveld met een hyper interdisciplinaire en performatieve theatervorm. Hij stond bekend om zijn humor en een brutale mash-up van verschillende stijlen. The Monster Trilogy schreef hij in de periode dat hij aan aids leed en zijn eigen angsten onder ogen moest zien. Regisseur Nita Kersten acht het de hoogste tijd zijn werk opnieuw te ontdekken met een jonge generatie makers. Met het ‘Dracula deel’ als speerpunt wagen de performers het erop hun diepste angsten in de ogen te kijken. Waar komt angst vandaan en hoe kun je het trotseren? In de vorm van een theatraal concert nemen de acteurs je mee op een magisch realistische trip. Het Dracula deel vertelt ons het verhaal van een jonge pizzabezorger met aids, die terechtkomt in een huis van vampiers. Waarop de vampiers in paniek raken, want bloed drinken van iemand met aids, is dat niet gevaarlijk?

Deelnemers

Placeholder for Art EZ Academy of MusicArt EZ Academy of Music

ArtEZ Muziektheater

ArtEZ Muziektheater is de enige opleiding in Nederland voor…

Placeholder for LUX logoLUX logo

LUX

LUX is al ruim 20 jaar hét arthouse in hartje Nijmegen met…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for 64 DERDE WAL 202264 DERDE WAL 2022

Dancing Dunes

Wat hebben een illegale rave en een bosje duingrassen gemeen? De installatie Dancing Dunes zet beweging door de wind om naar elektronische geluiden.

Placeholder for Impressie10Impressie10

TIMNOTSIMON X NEUS

Betreed een waanzinnige wereld waarin je jezelf verliest en één wordt met de omgeving. Vier het anders zijn in deze dystopie van 'Earthly Delights’.

Placeholder for DSC08284 Elske NissenDSC08284 Elske Nissen

Phion x Bibliotheek Mariënburg

Beleef klassieke muziek en een yogasessie als nooit tevoren! Hou je niet van yoga? Plof dan neer in een van de zitzakken voor een ontspannen concertervaring!