DE BASIS @ STADSSCHOUWBURG

Placeholder for Michelle Appel music poseMichelle Appel music pose

Speciaal voor de Kunstnacht hebben verschillende makers samengewerkt in De Basis, dé muzikale broedplaats van Nijmegen. Verwacht een multidisciplinaire perfomance waarbij kunst en technologie in elkaar versmelten, afgewisseld met een verfrissende show van hiphop, pop, r&b en soul band Sidechain. En in de foyer een preview van het De Basis project Rocktober.

Motion Capture Design
Onze talentmakelaar Elektronische Muziek Davy Brandts bracht technische AI-genieën samen met dansers en composers voor een multidisciplinaire productie. In dit experiment bepaalt niet de muziek de beweging, maar zorgt de beweging voor de totstandkoming van muziek. Space Ventura a.k.a. Wouter Messelink is verantwoordelijk voor de elektronische compositie. PhD kandidaten aan het Donders Instituut van de Radboud Universiteit, Michelle Appel en Justus Hübotter, koppelen deze muziek aan de motion capture-technologie en vertalen daarmee dans naar geluid. Elena Nijsen en Anna Zwijsen zijn bijzonder getalenteerde danseressen en zijn de laatste onmisbare kracht. Zij maken de muziek door middel van een mooie, passende choreografie.

Sidechain
Laat je daarnaast verassen door de driekoppige hiphop, pop, r&b en soul band Sidechain, bestaande uit Gus (Zaffré) de Kort, Parsa (Parsa) Abdolbaghai en Jesse (Silfwoods) van Silfhout. Soulvolle chords, groovy beats en funky basslines zorgen ervoor dat je op de juiste manier door de muziek wordt gestuwd. Dit laten ze momenteel zien in de hiphop acts van Divverent, Common Nimma en Jeroen Antoine.

Rocktober
Wil jij je creatieve grenzen verleggen en houd je wel van een uitdaging? In de foyer kun je het De Basis project Rocktober voorproeven, waarbij De Basis residents LIVE een track maken met input van voorbijgangers. In twee jaar tijd is het concept uitgegroeid tot een succesvolle manier om samen, en toch alleen, aan je creatieve proces te werken door iedere dag van de maand oktober iets te maken. Meedoen kan nog!

Deelnemers

Placeholder for De Basis logo initialDe Basis logo initial

De Basis

De Basis is dé muzikale broedplaats in Nijmegen en creëert…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for Kunstnacht 2022 DELTATUNEKunstnacht 2022 DELTATUNE

Extrapool x Doornroosje

Vlieg gecontroleerd uit de bocht met Onderstuur, de zinnenprikkelende maandelijkse avond van Doornroosje en Extrapool vol eigenzinnige experimentele muziek.

Placeholder for Jellicious Tafeltje foto Pim GeertsJellicious Tafeltje foto Pim Geerts

Vierdaagsefeesten

Word welkom geheten bij de Stadsschouwburg met een ode aan rijke materialen: een gracieuze wereld uit la belle époque die sprookjesachtig tot leven is gewekt.

Placeholder for 321212df ad49 4894 b52c 1315c240c8f8321212df ad49 4894 b52c 1315c240c8f8

The Big Draw Nederland

Stap in de wereld waar je zintuigen tot leven komen. Ben je publiek of ook participant? Na de performance volgt een tekenactiviteit.