Groeispurt x Stroomversneller

Placeholder for 535fb39b 048b 4bde bc7a e80c46541d6f535fb39b 048b 4bde bc7a e80c46541d6f

De Stroomversneller en De Groeispurt zijn fondsen voor makers uit Arnhem en Nijmegen en geven talent de mogelijkheid om zich artistiek te ontwikkelen, waarbij experiment wordt gestimuleerd. Tijdens de Kunstnacht word je deelgenoot van twee projecten die een bijdrage hebben ontvangen en maak je kennis met de makers van de toekomst. De Stroomversneller en De Groeispurt zijn onderdeel van CultuurAcademy.

Merel van Slobbe (Groeispurt)

In april 2023 kwam Merel's poëzie debuutbundel 'De maan schijnt feller in de metaverse' uit. Verschillende fragmenten uit haar debuutbundel hebben in haar poëzie film een nieuwe dimensie gekregen. Haar film gaat over onderwerpen als digitale cultuur, vervreemding, spanningen tussen kunstmatigheid en intimiteit, technologie en verlangen. Daarbij werkte ze ook vanuit een nieuwe, zachtere manier van onderzoek: hoe vinden verlangen, intimiteit en sensualiteit een plaats in de koude wereld van algoritmes, data en nullen en enen? Naast de filmvertoning zal Merel ook een voordragen uit de bundel.

Bart Pols
(Stroomversneller)

Het werk van kunstenaar Bart Pols (ArtEz 2021) bestaat uit tekeningen, collages, schilderijen, sculpturen en performances. Het maakproces is een belangrijk onderdeel van zijn werk waarin ambacht, concept en onderzoek met elkaar vervlechten. Het leven staat hierbij centraal. Vanuit een autobiografisch startpunt begint hij zijn onderzoek om diverse schijnbare tegenstellingen in het leven naar beeld te vertalen. Bart zal een kleine expositie inrichten met zijn sculpturen. De expo is de hele avond te bezoeken.

Deelnemers

Placeholder for Artboard 2 copy 6Artboard 2 copy 6

Cultuur Academy

Cultuur Academy is er voor de cultuurprofessional in…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for Annabelle Binnerts Murmur 2023 jpg jpg3Annabelle Binnerts Murmur 2023 jpg jpg3

WINTERTUIN x POST

Ontdek wat de invloed van taal is en hoe we deze naar onze hand kunnen zetten. Middels beeld en woord wordt onderzocht hoe taal onze realiteit vormgeeft.

Placeholder for Kunstnacht 2022 DELTATUNEKunstnacht 2022 DELTATUNE

Extrapool x Doornroosje

Vlieg gecontroleerd uit de bocht met Onderstuur, de zinnenprikkelende maandelijkse avond van Doornroosje en Extrapool vol eigenzinnige experimentele muziek.

Placeholder for Jellicious Tafeltje foto Pim GeertsJellicious Tafeltje foto Pim Geerts

Vierdaagsefeesten

Word welkom geheten bij de Stadsschouwburg met een ode aan rijke materialen: een gracieuze wereld uit la belle époque die sprookjesachtig tot leven is gewekt.