Radboud Reflects x De Lindenberg

Placeholder for Kunstnacht Silent disco love Image Okrasiuk via ShutterstockKunstnacht Silent disco love Image Okrasiuk via Shutterstock

Er hangt liefde in de lucht in de Lindenberg tijdens de Kunstnacht. En omdat liefde niet in twee woorden te vangen is, prikkelen wij graag jouw zintuigen. Wat gebeurt er als verschillende mensen dezelfde voorstelling zien, maar naar een andere lezing luisteren?

Zet je silentdisco-koptelefoon op en kies één van de drie lezingen over de liefde. Kijk al luisterend naar de performance van danser Sil Dekkers in de Karolingenzaal of naar de bijzondere animatiefilm Eeva in de Valkhofzaal.

Ben je door de dans of film anders naar de inhoud van de lezingen gaan luisteren? Of kleurde de lezing juist dat wat je zag? Ga met je telefoon naar de interactieve presentatie van Wooclap (code: ziehoorliefde). Je hebt net hetzelfde gezien als je buurman of -vrouw, maar iets anders gehoord. Hoe beïnvloedt dat je ervaring? Vul de zin aan: Liefde is….”. Bekijk de antwoorden van anderen in de wordcloud op het scherm bij de Karolingenzaal of tussen de filmvertoningen op het scherm in de Valkhofzaal.

Sil danst vier keer op deze avond, steeds om 30 over het hele uur. De film start elke 20 minuten.

Ontmoet ons op de Kunstnacht en wees lief(de)!

Opzet

De lezingen worden alle drie tegelijk gestart. Wil je wisselen van lezing/kanaal, dan val je midden in de andere lezing in.

In de Karolingenzaal worden de lezingen tegelijk met de dans van Sil Dekkers gestart. De dans duurt 20 minuten, net zo lang als de lezing:

19.30 – 19.50 uur
20.30 – 20.50 uur
21.30 – 21.50 uur
22.30 – 22.50 uur


In de Valkhofzaal wordt de film Eeva elke 20 minuten vertoond tegelijk met de drie lezingen op je koptelefoon.

19.10 uur | 19.30 uur | 19.50 uur
20.10 uur | 20.30 uur | 20.50 uur
21.10 uur | 21.30 uur | 21.50 uur
22.10 uur | 22.30 uur | 22.50 uur
23.10 uur | 23.30 uur


Over de lezingen, danser en film

LEZINGEN - Via je silentdisco-koptelefoon.

Kies je kleur:
Rood - Leve de rommelige liefde | Programmamaker Liesbeth Jansen
In onze maakbare samenleving hebben we het liefst overal controle over. Die mentaliteit is zelfs doorgedrongen tot de liefde, waardoor we bang zijn geworden om verkeerde keuzes te maken of überhaupt te kiezen. Liesbeth Jansen houdt een pleidooi voor de rommelige liefde: waar dingen kunnen ontstaan zonder dat we die hebben gepland of geregeld, en waar ruimte is voor lichtheid en de schoonheid van het alledaagse.

Blauw - Love and the Loss of Control | Psychologist Anna Tyborowska (in English)
In everyday life, we often have to control our emotions and our actions in response to changing situations. When we fall in love, this can be particularly challenging. Maybe you are anxious about approaching the object of your affections? Or perhaps it’s very difficult to stay away from them? In this talk, I will discuss how our brain and hormones interact when we try to regulate our emotions and behavior, and why this sometimes may be more difficult to do.

Groen - Liefde: ons lichaam, onze lust en onze verlangens | Filosoof Ype de Boer
Sinds de seksuele revolutie voelen we ons op seksueel gebied vrijer dan ooit. Toch is het de vraag in hoeverre we dit ook daadwerkelijk zijn. In zijn lezing schetst Ype het wereldbeeld waartegen onze seksuele verlangens zich afspelen en stelt hij dat de manier waarop wij ons lichaam, onze lust en onze verlangens ervaren, behoorlijk eendimensionaal zijn.

DANS - Karolingenzaal

Sil Dekkers
(1990) is 2013 afgestudeerd aan Fontys Dance Academy en heeft hierna met verschillende choreografen en dansgezelschappen samengewerkt waaronder MAAS Rotterdam. In 2022 richtte ze samen met een zangeres en multi-instrumentalist RUW! op en trad hiermee onder andere op in Paviljoen Ongehoorde Muziek en het Grachtenfestival Amsterdam. Daarnaast is Sil de oprichter van LOS, een online dansproject waarbij deelnemers worden uitgedaagd zo vrij mogelijk en zonder oordeel te bewegen.

FILM - Valkhofzaal

Eeva (2022) - Lucija Mrzljak & Morten Tšinakov
Duur: 16 minuten
English follows Dutch

Het is een trieste dag in Eva's leven. Het regent hevig op de begrafenis van haar man. Er zijn verschillende spechten die er rondvliegen. Er wordt veel gehuild, veel wijn gedronken en er wordt ook af en toe gedroomd.

ENG: It’s pouring down with rain at the funeral. There’s a lot of crying, too much wine, several woodpeckers and a couple of dreams that fill in the gaps.


Hoe werkt het? Silent disco … maar dan anders

Met een silent disco bepaal je zelf waar je zin in hebt. Normaal kies je je eigen muziek. Maar vandaag kies je voor lezingen van twintig minuten over de liefde:

Zet de koptelefoon op en kies de kleur van je kanaal: rood, blauw of groen:


De koptelefoon heeft volgende functies:

Vergeet niet aan te geven via het interactieve scherm wat voor jou liefde is. Gebruik code: ziehoorliefde

Deelnemers

Placeholder for DownloadDownload

Radboud Reflects

Wil je meer kennis en een verdiepende blik op de…

Placeholder for Logo delindenberg shareLogo delindenberg share

De Lindenberg

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for Kunstnacht spelshowKunstnacht spelshow

IVVN: Op en Neer (Veerpoorttrappen)

Een spannende, dynamische, spectaculaire spelshow van de Lindenberg naar lager gelegen oorden, waarbij het OP en NEER gaat. Wie gaat er met de buit vandoor?

Placeholder for Kunstnacht NASA PIA22567 webKunstnacht NASA PIA22567 web

Valkhof Museum x Music Meeting

Ga mee op een betoverende reis door de kosmos van de liefde en verken de donkere diepten van het menselijke hart.

Placeholder for UntitledUntitled

De Bastei x Oddstream

In de historische omgeving van de Bastei onderzoek je samen met Oddstream op welke manier AI het werk van de kunstenaar overneemt.