RUIS X MUZIEUM

Placeholder for Larissa EsveltLarissa Esvelt

Hoe ervaar je kunst wanneer je zicht beperkt is, maar je andere zintuigen juist geprikkeld worden?

Kunstenaar Larissa Esvelt maakt grote installaties en sculpturen met textiel en keramiek waarbij je je continu afvraagt: zie ik dit nu goed? Vervreemdende lichaamsvormen die uit de muur lijken te kruipen, een pluk haar die uit een object van keramiek steekt of een lichaam waarvan het hoofd zich onder de grond lijkt te bevinden.

Bij RUIS kun je tijdens de kunstnacht een installatie van Esvelt bewandelen terwijl je door het dragen van een VR-bril ervaart hoe het is om naar kunst te kijken met weinig zicht, en je je zal moeten laten leiden door je tast en geur. Daarnaast is er een soundscape gemaakt door Mirte van den Bos te horen.

Deelnemers

Placeholder for Logo vierkant 1Logo vierkant 1

RUIS

RUIS is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst…

Placeholder for Image001Image001

MUZIEUM

Het muZIEum is niet zomaar een museum, maar een…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for 64 DERDE WAL 202264 DERDE WAL 2022

Dancing Dunes

Wat hebben een illegale rave en een bosje duingrassen gemeen? De installatie Dancing Dunes zet beweging door de wind om naar elektronische geluiden.

Placeholder for Impressie10Impressie10

TIMNOTSIMON X NEUS

Betreed een waanzinnige wereld waarin je jezelf verliest en één wordt met de omgeving. Vier het anders zijn in deze dystopie van 'Earthly Delights’.

Placeholder for Microsoft Teams image 1Microsoft Teams image 1

Bibliotheek x WIEBERT

Als er niemand toekijkt komt de bibliotheek pas echt tot leven. Normaal krijgen wij daar niets van mee, maar tijdens de kunstnacht kun jij mee spieken.