Introdans x Open Source Radio

Placeholder for Pink Panther Party Introdans Hans Gerritsen 2021 4Pink Panther Party Introdans Hans Gerritsen 2021 4

Welkom in the Safe Space van The Pink Panther Party- dance along!

Introdans en Open Source Radio nemen je met een swingende activiteit mee naar de tolerante discocultuur van de jaren 70. De oorspronkelijke The Pink Panther Party voorstelling was al een jublieumhit van het inmiddels 50-jarige Introdans (choreografie door Adriaan Luteijn en Chantal de Vries), waarin een bonte cast van 20 dansers een diverse afspiegeling van de mensheid vormde. Dansers van Introdans stonden op het toneel in een Safe Space met bijzondere gasten en performers uit andere dansgemeenschappen, zoals urban, showdans, funk en hiphop.

Ze maken nu plaats voor jullie!

Als bezoeker van The Pink Panther Party - dance along betreed je bij binnenkomst meteen de dansvloer. Het Interactie-team van Introdans neemt je onder begeleiding van de grootste disco-talenten uit de Open Source Radio stal in vliegende vaart mee in twee scenes uit de voorstelling. En jij? Jij bent het stralend middelpunt.

Het maakt niet uit hoe je fysiek is, want deze dansactiviteit is toegankelijk voor iedereen van jong tot oud en wordt ter plekke aan de crowd aangepast. The Pink Panther Party- dance along is de ideale gelegenheid om je opa, je tienernichtje, je buurman in zijn rolstoel mee te nemen of je vriend van de bank te trekken en mee te nemen naar the Safe Space van The Pink Panther Party- dance along!


Krijg je niet genoeg van Introdans? Neem dan een kijkje op de Paarse Vide, daar draait (doorlopend) de Introdansfilm The volume in the flatness.

The volume in the flatness is een film over Johannes Sebastian Bach, over de man achter de componist. Met een bijna letterlijke kijk in zijn hoofd en gedachten komen drie aspecten uit zijn leven aan bod. Zijn verlangen naar perfectie, zijn eigenwijsheid en zijn doorzettingsvermogen.

De dansers of lichamen in de film laten zien dat Bach vaak werd tegengewerkt. Niet alleen van buitenaf maar ook zeker door zichzelf. Deze demonen werkten tegen hem maar creëerde hij hierdoor het mooiste werk. Deze tegenstrijdigheid is een terugkerend thema in het leven van Bach. Jurriën en Alberto onderzochten dat dualisme. Er wordt wel gezegd dat Bach volume bracht in de klassieke muziek, die voor die tijd heel vlak was. De film volgt geen rode draad maar meer de chaotische gedachten van een genie. Zijn uitspraak ‘Ik ken de waarheid door het feit te accepteren dat ik niks weet’, laat zien dat Bach altijd op zoek was naar perfectie, maar de tragiek is dat hij waarschijnlijk nooit doorhad hoeveel perfectie hij leverde. Hij veranderde de muziekgeschiedenis voor altijd, hij creëerde volume in de vlakheid.

Deelnemers

Placeholder for Introdans logo transparantIntrodans logo transparant

Introdans

Introdans is er voor iedereen Al meer dan 50 jaar…

Placeholder for Logo kunstnacht v2Logo kunstnacht v2

Open Source Radio

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for Michelle Appel music poseMichelle Appel music pose

DE BASIS @ STADSSCHOUWBURG

Ontdek hoe nieuwe technieken en artistieke vernieuwing hand in hand gaan en kom ervaren in de Stadschouwburg!

Placeholder for Kunstnacht 2022 DELTATUNEKunstnacht 2022 DELTATUNE

Extrapool x Doornroosje

Vlieg gecontroleerd uit de bocht met Onderstuur, de zinnenprikkelende maandelijkse avond van Doornroosje en Extrapool vol eigenzinnige experimentele muziek.

Placeholder for Jellicious Tafeltje foto Pim GeertsJellicious Tafeltje foto Pim Geerts

Vierdaagsefeesten

Word welkom geheten bij de Stadsschouwburg met een ode aan rijke materialen: een gracieuze wereld uit la belle époque die sprookjesachtig tot leven is gewekt.