TIMNOTSIMON X NEUS

Placeholder for Impressie10Impressie10

Sissy Push

NEUS presenteert kunstenaar Timnotsimon tijdens de Kunstnacht bij LUX Nijmegen. Wanneer je de zaal ingaat kijk je uit over een andere dimensie. Je loopt vanaf het balkon met de trap naar beneden, hier betreed je een waanzinnige wereld waarin je jezelf verliest en één wordt met de omgeving.

Het is de wereld die vrijheid betoogd maar vastzit in een kansspel. De grenzen versmelten; wat is performance, wie is de toeschouwer. Wij vieren het anders zijn in deze dystopie van 'Earthly Delights’.

Het werk is fluïde, beweegt, verandert en is doorlopend te ervaren tijdens de openingstijden van Kunstnacht in LUX en er wordt een brug geslagen met queer performers.

Timnotsimon maakt volumineuze sculpturen en installaties. Zijn werk voor Kunstnacht 2023 wordt volledig opgedragen aan de queer community. De community die juist deze tijden erg onder druk staat en veel het zwijgen opgelegd wordt. In het werk wordt het woord verteld van de vrijheid, inclusiviteit, het vieren van het anders zijn tegenover de oppervlakkigheid en de bedrukkende norm van de maatschappij.

Deelnemers

Placeholder for LUX logoLUX logo

LUX

LUX is al ruim 20 jaar hét arthouse in hartje Nijmegen met…

Placeholder for Logo neus webLogo neus web

NEUS

NEUS is een interdisciplinair platform voor cultuuruitingen…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for 64 DERDE WAL 202264 DERDE WAL 2022

Dancing Dunes

Wat hebben een illegale rave en een bosje duingrassen gemeen? De installatie Dancing Dunes zet beweging door de wind om naar elektronische geluiden.

Placeholder for DSC08284 Elske NissenDSC08284 Elske Nissen

Phion x Bibliotheek Mariënburg

Beleef klassieke muziek en een yogasessie als nooit tevoren! Hou je niet van yoga? Plof dan neer in een van de zitzakken voor een ontspannen concertervaring!

Placeholder for Geplakte Afbeelding 1Geplakte Afbeelding 1

Op Ruwe Planken X Beatwise

Literair tijdschrift Op Ruwe Planken & hiphopplatform BeatWise slaan tijdens de Kunstnacht de handen ineen en duiken in de lokale hiphopscene.