Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht

Route

—Route Blauw

Ga mee in de kracht van de verbeelding. Laat je fantasie de vrije loop en dompel je onder in nieuwe werelden. Durf te dromen en loop een blauwtje. Durf je ook te kijken? Ontdek wat werkelijkheid en wat gezichtsbedrog is. 

Optredens

Expo Bart x De Schoenfabriek @ Honigcomplex (poort) → 1
Een kudde eendjes heeft zich verzameld op het Honigcomplex. De bonte verzameling eendjes ontp(r)oppen zich tot intiem theater, knus filmhuis, Nijmeegs kleinste kwakende muziekpodium en mini expositie. Rustig in je eendje kun jij al je aandacht richten op de kunst. Kunstportie weer opgesnoven? Ga dan even lekker uit het dak van het disco-eendje, compleet met lasers, discobol en dat lekkere hitje. ‘In je eendje’ is een productie van beeldende kunstorganisatie Expo Bart en theater- en festivalorganisatie De Schoenfabriek i.s.m. Eendenverhuur Nyma.
– Doorlopend programma –

Romheen en La Zona @ Oersoep Biertuin → 3
La Zona maakt muziek op, over en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns-Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore en freestyle zullen passeren. Romheen (Jan Eikelenboom) schrijft teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. In de afgelopen jaren brachten ze muziek en woorden zo dicht bij elkaar, dat er een unieke twee eenheid ontstond. Kom luisteren naar de roffel van Romheen’s regels en laat je gedachten meenemen door de muziek van La Zona.
Tijden: 19.00 – 20.00 | 20.55 – 21.40 | 22.35 – 23.15

Proces-Verbaal @ Paraplufabrieken → 6
Proces-Verbaal maakt kabaal in de Paraplufabrieken! Beleef poëzie zoals je het nooit eerder hebt ondervonden. Met natuurlijk Poëzie Karaoke in de Plu Pub. En nog meer poëzie in iedere vorm en staat, met tonen van muziek, beeld en theater. Wees voorbereid dat geen enkel gedicht is verzonnen. Maurits Verhoef, Stadsdichter van Breda, is uw rebelse host. Ook andere kunstenaars uit de Plu doen mee en openen hun ateliers. Dwaal rond in de gangen en ateliers van de Paraplufabrieken.
– Doorlopend programma –

MuZIEum @ LUX → 16
Wat gebeurt er met je als je plots in een andere wereld terechtkomt? Een wereld waar er niets meer hetzelfde uitziet? Voel je ongemak? Ben je bevooroordeeld? Of ontdek je juist schoonheid? Sluit je ogen en laat je meevoeren in het Wonderland van LUX en MuZIEum. En ontdek dat niets of juist alles is wat het lijkt. Durf jij te volgen en je weg te vinden? Eén ding is zeker. Na deze bijzondere ontdekkingsreis van 30 minuten zie jij de wereld op een andere manier!
Starttijden: 19.15 | 20.00 | 20.45 | 21.30 | 22.15 | 23.00

De Basis @ de Bastei → 20
Kom speuren in het donker tussen de eeuwenoude muren van de Bastei, die verhalen vertellen van lang lang geleden. Spits je oren en volg de klanken naar de verborgen kamer, waar muzikanten van De Basis je meenemen op een muzikale reis. Over uitvliegen en thuiskomen. Over een plek waar jij jij bent en alles oké is.
Tijden voorstelling: 19.30 – 19.35 | 20.30 – 20.45 | 21.30 – 21.45 | 22.30 -22.45 | 23.30 -23.45. De tentoonstelling in de Bastei is de hele avond doorlopend te bezoeken.

POPOP-performance hub @ Valkhofpark → 23
Vanuit de POPOP-performance hub vindt er een tweetal performances plaats in het Valkhofpark. DANCING STARS: Met deze performance vertelt Performer Dakota Mokhammad een realistisch sprookje over het hebben van een identiteit en het ontbreken van een lichaam dat daarmee correspondeert. IK VAL NIET: Een performance van Elky Rosa Gerritsen & Daniëlle Bransover doorgaan. Altijd moeten doorgaan. Want als je stopt. Ja, wat als je stopt? Wanneer mag ik stoppen?
– Doorlopend programma –