Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht

Route

—Route Geel

Op zoek naar verdieping? Met de gele route en beleef je kunst vanuit verschillende invalshoeken, waardoor er nieuwe inzichten ontstaan. Wat gebeurt er als je wetenschap of filosofie bij kunstvormen betrekt? Of actuele thema’s centraal staan? Als je niet bang bent om je gedachten door elkaar te laten schudden en opnieuw te ordenen, zit je hier goed. 

Optredens

Verloren Herinnering @ Oersoep Biertuin → 2
Door de coronapandemie is de chaos in de wereld sterk toegenomen. In de theatervoorstelling Verloren Herinnering worden de ongevierde feesten gevierd, de ongedeelde momenten gedeeld en vooruit geblikt naar de toekomst. Voor de voorstelling spraken de makers met Nijmegenaren over de verloren tijd en de niet gebeurde herinnering verzamelden ze de verhalen van Nijmegen, van DJ tot IC verpleegkundige. De voorstelling Verloren Herinnering is een poging tot het opruimen en repareren van de tijd.
Tijden voorstelling: 20.10 – 20.45 | 21.50 – 22.25 | 23.25 – 00.00
* Wees op tijd! Het is niet meer mogelijk om aan te sluiten als de voorstelling is gestart.

Oddstream @ P–OST → 5
Middenin een tentoonstelling luisteren naar muziek van de nieuwste lichting producers van NEW en een magische mineralencocktail drinken aan de cocktailbar. Nieuwsgierig naar wat dit gaat zijn? Kom dan naar het programma van P–OST en Oddstream in de Paraplufabriek. Muziek, magie en kunst komen samen temidden van de tentoonstelling What Are Men to Rocks and Mountains? In deze tentoonstelling worden verhalen over mineraalwinning verteld door cyberheksen, goden van zeldzame aarde, fantomen van nostalgie en de mineralen zelf.
– Doorlopend programma –

Radboud Reflects @ De Plak → 10
De Plak staat voor activisme, feest, duurzaamheid en natuurlijk: eten. Radboudwetenschappers reflecteren op deze thema’s. Luister naar korte lezingen, laat je inspireren en dans op lekkere muziek van De Plak-dj ZiM K’Tomo.
Tijden lezingen: 19:10-19:30 | 20:10-20:30 | 21:10-21:30 | 22:10-22:30Tussen de lezingen door is er doorlopend muziek 

Go Short x Music Meeting x InScience x Wintertuin @ Festivalhuis → 14
We vieren er feest, huilen er in de regen en we bewegen ons erover voort: geen enkele publieke ruimte heeft zo’n mystieke en culturele aantrekkingskracht als de straat. Aan de hand van literatuur, film, wetenschap en muziek worden de sensaties van de straat tot leven gewekt in het Festivalhuis. Maak kennis met persoonlijke verhalen over het leven buitens(t)huis, hoor hoe geluiden de straat inkleuren en verander je blik op het stadse leven. Duik tussen de voegen van straatklinkers om voorgoed anders te kijken naar de straat.
– Doorlopend programma-

InScience x Deep End Film x Kloosterkino @ Valkhofpark → 24
Deep End, InScience en Kloosterkino toveren het Valkhofpark voor één avond om tot een exceptionele bioscoop. Normaalgesproken zit je stil totdat de film is afgelopen. Dat is in deze bioscoop niet het geval. Tijdens Kunstnacht gaan de voetjes van de vloer wordt de bezoeker uitgenodigd om vooral veel te bewegen. Bij de Barbarossa-ruïne tonen Deep End en Kloosterkino korte films rondom het thema menselijke beweging. En InScience programmeert een wetenschappelijk verantwoord dansfeest in de Sint-Nicolaaskapel.
Doorlopend programma – 

Schemerlicht @ Kelfkensbos → 25
Schemerlicht presenteert de installatie ‘VOLUME’ door kunstenares Elsemarijn Bruijs in samenwerking met wetenschapper Linda Corton.
We kunnen ons niet voorstellen hoe het gaat zijn om zuurstof te kort te hebben. Een beklemmend idee dat vertaald wordt in ‘VOLUME’, waarin het onzichtbare proces van luchtvervuiling en zuurstoftekort zichtbaar wordt gemaakt middels een abstracte simulatie van ademen. VOLUME oogt als een op zichzelf staand organisme, een volume in tijd en ruimte. Tegelijkertijd is het object niets meer dan een zak gevuld met lucht die wij ook dagelijks inademen.
– Doorlopend programma –