Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht

Route

—Route Oranje

Oranje route

Als jonge culturele speurder die misschien wel voor het eerst op Kunstnachtavontuur gaat, vind je makkelijk je weg met de oranje route. Het is jouw sluiproute om de sprong in het diepe te wagen, ook al weet je niet hoe diep hij zal zijn. Van hiphop en dance naar het onbekende. Jouw beproeving. Experiment, vernieuwend en anders. 

Powered by Coop

Programma

Music Meeting + The Mansion @ PAAK → 9
Kunstnacht introduceert een nieuwe hotspot in Nijmegen: vinyl bar PAAK. Samen met The Mansion Nimma en Music Meeting hebben zij speciaal voor deze avond expressieve show gemaakt waarin rap (Valerios en K.Chi), dans (Floor van Breda, Julia Bongaerts, Neema Souare), livemuziek (Melchi Vepouyoum, Teun Creemers, Fanti O’Bryan, Antoine Duykers) en DJ set (Odin) samensmelten. In samenwerking met 24/7 en BIJsmaak is daarnaast een expositie met street art & fashion samengesteld.
De show vindt 4 keer plaats op de volgende starttijden: 19.30 – 20.30 – 21.30 – 22.30.

WIEBERT @ Huis van de Nijmeegse Geschiedenis → 13
Deltatune (Pierre Estourgie) en Jeroen Glas tonen een audiovisuele installatie dat ontstaan is in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombach. Het resultaat; glasgeblazen klank-objecten, LoFi videos en (akoestische) elektronische muziek. Alle geluiden zijn zelf gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten. Deze combinatie resulteert in subtiele en rauwe ritmes, tot de verbeelding sprekende soundscapes, IDM en een verrassende sonische ervaring.
– Doorlopend programma –

Popronde, Beatwise @ Bibliotheek → 15
De hiphopscene in Nijmegen is sterker en actiever dan ooit. Tijdens Kunstnacht wordt deze explosie aan talent gevierd door Beatwise, Bibliotheek De Mariënburg en Popronde. Met een stevige boks wordt deze samenwerking bestempeld en wordt de bibliotheek bezet door de vijf elementen van hiphop. Te ontdekken door jou. Soms recht voor je gezicht, soms in het kleinste hoekje. Spring in de arena of aanschouw vanaf de zijlijn, de keuze is aan jou.
– Doorlopend programma –

Theater a/d Rijn @ Besiendershuis → 18
Een dans onder lage plafonds. Een stamp op oude tegels. Een beweging langs glas-in-lood. Voor Kunstnacht nemen jonge hiphop-choreografen van Theater a/d Rijn het Besiendershuis voor één avond over. Te zien zijn:

  • Dansvoorstelling Different Worlds (choreografie Rowley Silver, dans Jerrino Linger). Duur 15 minuten.
    Starttijden: 19.30  – 20.15  – 21.45 
  • Dansfilm Unseen (Ibrah Silas Jackson). Duur 10 minuten.
    Starttijden: 21.00 – 22.30 – 23.15

NEUS @ Valkhofpark → 22
Bram Ellens was als kunstenaar aanwezig bij de allereerste NEUS expositie ooit. Nu is zijn werk te bewonderen tussen Joep van Lieshout en David Baden. Rechtstreeks vanuit Lowlands neemt hij zijn robot in gevangenis mee. Geen zorgen. ‘Sloth’ is veilig achter het tralies te bewonderen.
– Doorlopend programma –

CODC @ Zeester → 27

Last minute programmawijziging @cultuuropdecampus @ de Zeester!

CODC presenteert: De Stereotoren. De Stereotoren richt zich op de multiculturele en intergenerationele ontmoeting door live-muziek. Een fusion van wereldse invloeden zoals Latin en Pop. De band wordt geleid door singer-songwriter Julio Perez. Laten we samen de herfst verwelkomen met warme, stralende Good Vibes in het mooie blauwe schip aan de Waalkade. Wees welkom om te genieten en te dansen met een drankje in het ruim van de Zeester! We eindigen de avond samen met een knallende DJ set van Vintage Latin YiYo samen met Stereotoren SoundLive!


– Doorlopend programma –