Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
16 sep 2023
Kunstnacht
16 sep 2023
Kunstnacht

Route

—Route Paars

Ben jij een echte cultuurminnaar en kunstkenner? Laat je dan verrassen met de paarse route, waarin traditie hand in hand gaat met modern en klassieke kunstvormen worden verbonden met nieuwe. De Mona Lisa meets het Zwanenmeer in de 21ste eeuw. Maak een uitstapje vanuit de oorsprong van de kunsten en ontdek het nieuwe bekende.

ArtEZ Muziektheater @ Brebl → 4
Een nieuwe voorstelling, speciaal voor Kunstnacht. Op een muzikale en theatrale wijze bevragen de studenten van ArtEZ een actueel thema.
Tijden voorstelling: 19.30 – 19.55 |20.45 – 21.10 | 22.00 – 22.25 | 23.15 – 23.40
* Wees op tijd! Het is niet meer mogelijk om aan te sluiten als de voorstelling is gestart.

Er is beperkte capaciteit, vol = vol!

Op Ruwe Planken @ The Big Draw →  8
The Big Draw en Op Ruwe Planken bundelen de krachten en toveren voor één nacht een historisch pand in de Benedenstad om tot taal- en tekenparadijs. Kunstenaars ZEPWORKS en Gnoe geven ter plekke vorm aan het werk van ORP-auteurs Annemieke Dannenberg en Lotte Brown. Action/Reaction op het scherpst van de snede!
Locatie: Papengas 6. Starttijden voorstelling: 19.30 |20.30 | 21.30 | 22.30 | 23.30

Go Short @ Extrapool → 12
Go Short en Extrapool presenteren Shuffle & Shift. De korte film wordt opengebroken door multimediaal te experimenteren. Zet een koptelefoon op en ontdek wat er gebeurt als beeld, geluid en narratief elkaar loslaten. Bezoek tijdens Kunstnacht de silent disco van de korte film, ‘kijk’ een korte film op de riso drukpers of shuffle zelf met de ervaring van film.
– Doorlopend programma –

Moving Futures Festival x ArtEZ Dansacademie @ RUIS → 17
Bij RUIS duiken tijdens Kunstnacht verschillende dansers op. Ze reageren op de ruimte, de aanwezige kunst en het publiek. Studenten van de ArtEZ Dansacademie maken samen met en onder begeleiding van circusartiest en beeldend kunstenaar Camiel Corneille een doorlopende totaalperformance. Een serie aan solo’s die je laten meemaken hoe je lichaam spreekt met de ruimte. En hoe je een gevulde ruimte kunt ervaren vanuit verschillende perspectieven. Laat je meenemen en wordt onderdeel van deze ervaring!
De expositie in RUIS is de hele avond doorlopend te bezoeken.
Tijden dansvoorstelling: 20.00 – 21.15 | 21.45 – 23.00

Wintertuin @ Lindenberg → 19
Tijdens Kunstnacht strijkt Wintertuin neer in en om het café voor een literaire (her)ontdekking van de Lindenberg. Check je vintage spijkerpoëzie in bij de garderobe, ontmoet ons in velvet oker aan het raam, lounge oranjeroze met ons voor de Steigerzaal en kom ons blauwmoedig zoeken bovenaan de trap.
– Doorlopend programma –

Derde Wal @ Singular-Art  → 21
Stichting Derde Wal en galerie Singular-Art presenteren een selectie van Social Aspects: een ontwikkeltraject met talentvolle kunstenaars uit binnen- en buitenland. Door experimentele artistieke interventies in de openbare ruimte worden zij gebonden aan de publieke ruimte van Nijmegen en omgeving. Er is werk te zien zijn van Emiel Ambroos, Richard Bolhuis, Laura Malpique en Laila van Berge. De presentatie vindt plaats in de galerie aan de Waalkade en haar directe omgeving.
– Doorlopend programma – 

Oostpool Introdans Doornroosje @ Valkhof → 26
In Museum Het Valkhof komt tijdens Kunstnacht beeldende kunst samen met dans, theater én beats van niemand minder dan Introdans, Oostpool en Doornroosje. De tentoonstelling Moving Stories, waar verhalen over migratie uit het heden en verleden versmelten, is het startpunt van deze multimediale beleving over ontheemding en opnieuw beginnen, over eerste en tweede generaties en over erbij horen en toch anders zijn. Een laatste knaller op deze iconische plek, waarna het museum voorlopig gesloten zal zijn voor een grootse verbouwing.
De tentoonstelling en collectie in het museum zijn de hele avond doorlopend te bezoeken.
Tijden programma’s:

  • Oostpool – De Bananengeneratie (preview): 20.30 – 20.45 | 21.30 – 21.45 | 22.30 – 22.45
  • Introdans – Earth: 20.00 – 20:20 | 21.00 – 21.20 | 22.00 – 22.20
  • Doornroosje: 20.00-23.00 (doorlopend)