Over & contact 21 sep 2024 Over & contact 21 sep 2024 Over & contact 21 sep 2024 Over & contact 21 sep 2024 Over & contact 21 sep 2024 Over & contact 21 sep 2024

Over & contact
Placeholder for Elske Nissen 01186 1Elske Nissen 01186 1

Kunstnacht is een kunstbelevingsfestival in Nijmegen. Het festival laat je op een laagdrempelige manier ontdekken wat Nijmegen en de regio op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft.

Deelnemende culturele organisaties met verschillende achtergronden worden aan elkaar gekoppeld om zo unieke cross-overs tussen verschillende disciplines te realiseren. Het is een ware ontdekkingstocht waar je nieuwe of bekende locaties en organisaties op nieuwe manieren ontdekt!

Kunstnacht gelooft dat het beleven van creatieve en artistieke uitingen ons drukke leven even stil kan laten staan, ons kan verwonderen, ons kan prikkelen om even anders te denken of doen en ons samen kan brengen. We maken met de deelnemende partijen van de stad (en op den duur de regio) één groot festival waar kunst het vehikel is van de beleving. Door de vele bezoekers die het evenement trekt draagt Kunstnacht bij aan de profilering van de stad en omgeving. Hierdoor maakt Kunstnacht de regio Nijmegen een stukje leuker om in te wonen en werken.

Placeholder for Kopie van 300dpi Kunstnacht 2022 Marcel Krijgsman 047 1Kopie van 300dpi Kunstnacht 2022 Marcel Krijgsman 047 1

Zowel het publiek als de deelnemende cultuurorganisaties worden uitgedaagd om voorbij de eigen gebaande paden te kijken. Het publiek wordt in een fijne en toegankelijke sfeer verleid om op ontdekkingstocht te gaan in het veelzijdige culturele circuit van Nijmegen en om kennis te maken met nieuwe culturele locaties en kunstinstellingen. Bovendien kan het publiek reeds bekende locaties op een nieuwe manier ontdekken, bijvoorbeeld door een museum bij nacht te verkennen of backstage te mogen kijken bij een theater.

Culturele instellingen stappen buiten hun eigen kaders, ze worden gestimuleerd om zichzelf zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan een nieuw publiek, ze kunnen leren van hun samenwerkingspartners en experimenteren met nieuwe kunstdisciplines. Daarnaast wordt het culturele netwerk in de hele 025-regio versterkt: veel partijen vinden elkaar niet alleen tijdens de organisatie van Kunstnacht, maar ook daarna houden veel nieuwe samenwerkingen stand.

Contact

Heb je een vraag of een tip voor Kunstnacht?

Mail ons: info@kunstnacht.nl
WhatsApp: 06-17276195

Alle ontwikkelingen volgen? Volg ons via Instagram, Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kunstnacht wil graag uitgroeien tot hét kunst belevingsfestival van Gelderland met nationale waardering en uitstraling. Daarom vind je er zowel broedplaatsen en kleine culturele organisaties, als grote BIS-instellingen De Nieuwe Oost, Theater Oostpool, Introdans en sinds dit jaar ook Phion. Voor het Nachtfeest werken we samen met MOJO-festival Down The Rabbit Hole.

Al 11 jaar weten culturele organisaties, makers en ondernemers het festival succesvol neer te zetten. Sinds 2022 ligt de organisatie bij de nieuwe Stichting Kunstnacht. Hierin zijn twee partijen uit Nijmegen vertegenwoordigd: Stichting Hubert, een culturele broedplaats voor jonge makers en Stichting ACBN Evenementenbureau, bekend van onder meer Vierdaagsefeesten en de Nijmeegse Winterweken.

Wie zijn wij?

Projectleiding: Marlijn Hoefnagel & Alex Schreuder Goedheijt
Marketing:
Linda Langhout & Ward Borremans
Productie:
Mischa Peters & Hein van den Hoogen
Vrijwilligerscoördinatie:
Jitske de Vries

Bestuur: Jop Teeuwissen & Joris Bouwmeister

Bedri­jf­s­gegevens:

Stichting Kunstnacht
Van Schaek Mathonsingel 12, Nijmegen
KVK 86869124

BTW NL859779786B01