NIEUW: Kunstnacht Pre-party vrijdag 15 sept

Placeholder for 20230128 CLUBFREYA JESSEWENSING 3720230128 CLUBFREYA JESSEWENSING 37

Geplaatst: 01 september 2023, 10:33 uur

6 locaties, gratis toegang

Om optimaal in de stemming te komen voor Kunstnacht én om nieuw publiek wat Kunstnacht nog niet kent op een laagdrempelige manier kennis te laten maken, wordt er nu voor het eerst de avond voor Kunstnacht een pre-party georganiseerd in het centrum van Nijmegen.

Bij Loek, Brouwerij Florijn, PAAK, Het Alternatief, Club Novia en Club Freya vind je vrijdagavond 15 september een divers en vrij toegankelijk programma: van hiphop-dansvoorstelling en interactieve performance tot live popmuziek en clubavond.

Placeholder for Preparty squarePreparty square

Van 20.30 tot 00.00 uur vind je geregeld korte performances op het Faberplein. Bij Loek is dat een hiphop-dansvoorstelling van Eden & Jenno, gecureerd door The Mansion. Als jonge makers bekijken zij de wereld met nieuwe ogen en constateren: “De wereld beweegt snel en wij moeten nog sneller. We willen vertellen dus komen in beweging, want wat is een betere taal om echt te laten zien dan dans?”.

Bij Browerij Florijn laat je je verrassen door AMUSE / POPOP Performance Hub. Een bar. Twee performers. En nietsvermoedende cafégangers. Performers Elky Rosa Gerritsen en Danielle Brans poppen op in ongebruikelijke setting. Verwacht poëtische beelden, fysieke (on)mogelijkheden en absurde elementen.

Om 21.30 uur op het podium van Het Alternatief in de Hertogstraat: strakke pop met een alternatieve sound van Neighbors Knocking. Akoestisch, elektronisch en alle genres door elkaar. Verwacht veel gitaren, piano’s en synths, strakke beats met een menselijke warmte, openhartige teksten met een vleugje ironie en zorgvuldige passievolle composities. Hun debuutalbum verschijnt later dit jaar, maar nu al laat De Basis je kennis met ze maken, met recht een pre-party!

Placeholder for Florijn vrijdag v2 02Florijn vrijdag v2 02
Placeholder for Loek vrijdag 02Loek vrijdag 02
Placeholder for Alternatief vrijdag 02Alternatief vrijdag 02

PAAK brengt het Argentijnse duo Furor Exotica naar de Bloemerstraat, voor een heerlijke portie italo disco tot diep in de nacht. Resident dj Thijs Moors warmt de dansvloer op vanaf 21.00 uur.

Het nieuwe Club Novia in de Molenstraat brengt ‘Resonate with the sound’, een clubnacht vanaf 23.00 uur vol house en deeptech, met Batune, MARSOLO, TIJMN en VABO. Visuals in Kunstnachtstijl zetten de club compleet in een ander licht!

Club Freya opent de deuren om 23.00 uur en zorgt voor een speciale Kunstnachtvibe bij hun clubavond vol house & disco.

Placeholder for Paak vrijdag 02 1Paak vrijdag 02 1
Placeholder for Novia vrijdag 02 1Novia vrijdag 02 1
Placeholder for Freya vrijdag v2 02 1Freya vrijdag v2 02 1