Veelgestelde vragen 21 sep 2024 Veelgestelde vragen 21 sep 2024 Veelgestelde vragen 21 sep 2024 Veelgestelde vragen 21 sep 2024 Veelgestelde vragen 21 sep 2024 Veelgestelde vragen 21 sep 2024

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Kunstnacht?

Kunstnacht is een avond vol unieke belevingen waarbij verrassende combinaties van Nijmeegse en regionale kunstinstellingen in een laagdrempelige festivalvorm aan een breed publiek laten zien wat ze in huis hebben. Door een ongewone mix te maken van deelnemende partijen ontstaan er spannende cross-overs met kunst in alle disciplines. Kunstnacht daagt makers en organisaties uit om buiten de kaders te treden en zo kunst een bijzonder podium te geven.

Waar is Kunstnacht?

Het programma van Kunstnacht is verspreid over 4 zones in Nijmegen. In de 3 zones in het centrum van Nijmegen is er programma van 19.00 - 00.00 uur. De zone op het NYMA-terrein heeft van 21.00 - 00.00 uur programma. Vanaf 23.45 uur zijn de deuren geopend van het Nachtfeest in de Vasim, bij het NYMA-terrein.


Is Kunstnacht gratis?

Voor het programma van Kunstnacht heb je een e-ticket nodig. Dit kaartje kun je laten scannen en inwisselen voor een polsbandje. Met dit polsbandje krijg je toegang tot alle deelnemende locaties. Er zijn twee type tickets: met het Kunstnacht-ticket heb je toegang tot alle programma’s in alle zones (dus ook bij NYMA), tot middernacht. Met een passe-partout of Nachtfeestticket heb je toegang tot het Nachtfeest: van 00.00 - 04.00 uur in de Vasim.

Weinig te besteden? We werken met CJP-en studentenkorting. Bovendien geldt: hoe eerder je je kaartje koopt, hoe goedkoper!

Nog niet zeker of Kunstnacht iets voor jou is? Bezoek dan de gratis (!) pre-party op vrijdag 15 september.

Is Kunstnacht overdekt?

Het programma op de deelnemende locaties is grotendeels binnen. Rond de deelnemende locaties word je ook af en toe buiten verrast!

Vanaf welke leeftijd adviseren jullie Kunstnacht?

Er is geen minimale leeftijd aan het programma van Kunstnacht gekoppeld. Het hangt vooral af van de interesse en aandachtsspanne van je kind. Er is geen speciaal kinderprogramma. Wel kunnen sommige programma-onderdelen jeugdige bezoekers aanspreken. Bekijk daarvoor het programma.

Programma

Wat staat er op het programma tijdens Kunstnacht?

Er is een divers aanbod op 10 locaties door zo’n 60 samenwerkende culturele organisaties. Er is voor ieder wat wils! Binnen elke zone zijn de meeste kunstdisciplines vertegenwoordigd, je vindt er dus overal een divers programma.

Waar kan ik het programma vinden?

Het volledige programma is hier online te vinden en binnenkort in de app. Op de avond zelf zijn er programmaflyers beschikbaar waarop de plattegrond en de deelnemende organisaties vermeld staan.

Moet je je beperken tot 1 zone?

Je kunt helemaal zelf je route samenstellen óf je laten inspireren door een van onze gekleurde zones, voor programma's dicht bij elkaar. Je hoeft voor geen enkel programma te reserveren. Het maakt ook niet uit waar je begint of eindigt, alleen start het programma op het NYMA-terrein pas om 21.00 uur.

Praktisch

Hoe kom ik bij Kunstnacht?

Kunstnacht vindt plaats in het centrum van Nijmegen en het NYMA-terrein. De locaties zijn goed te voet of per fiets te bereiken.

  • Kom je met de fiets? Bij het station en bij de meeste programmalocaties staan fietsenrekken.

  • Kom je met de trein? De programma’s in Doornroosje, de Paraplufabrieken en de Schouwburg zijn naast de deur. Vanaf het station rijden er ook bussen naar verschillende locaties in en rondom het centrum. Tip: pak een OV-fiets, zo reis je gemakkelijk tussen de verschillende zones.

  • Kom je met de auto? Parkeer je auto in een van de parkeergarages in of rondom het centrum (Kelfkensbos, Eiermark, Mariënburg, Molenpoort, Keizer Karel of parkeerplaats Oude Stad).

  • Het NYMA terrein is goed bereikbaar per fiets en auto en heeft voldoende parkeergelegenheid. De ingang van het NYMA terrein is via Waalhalla.

Is er speciaal vervoer?

Er rijdt speciaal Kunstnachtvervoer tussen verschillende locaties: tussen Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg rijdt een zonnetrein, van 19.00 - 00.00 uur. De zonnetrein stopt ongeveer elke 20 minuten bij de halte, bekijk de borden bij de haltes voor de geschatte vertrektijd.

Tussen Doornroosje en het NYMA-terrein rijden van 20.30 - 00.30 uur eendjes, aangeboden door Eendenverhuur Nyma. De eendjes stoppen ongeveer elke 10 minuten, de capaciteit is wel beperkt.

Tickets

Voor welke programma's is mijn kaartje geldig?

Met je Kunstnacht-ticket bezoek je alle programma's in de hele stad, alleen voor het Nachtfeest (vanaf middernacht in de Vasim) heb je een los ticket nodig of een passe-partout.

Ik heb een e-ticket, waar haal ik mijn polsbandje?

Je kunt je e-ticket laten scannen, in ruil daarvoor krijg je een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot alle deelnemende locaties. Voor tickets voor alléén het Nachtfeest krijg je geen bandje. Je kunt jouw e-ticket vanaf 23.45 uur laten scannen bij de Vasim.

Jouw polsbandje haal je bij de volgende locaties:

VRIJDAG

Citystore Nijmegen, Grote Markt, van 10.00 – 17.00 uur
Hubert, St. Hubertusstraat 10, van 16.00 – 00.00 uur

ZATERDAG (overdag)

Citystore Nijmegen, Grote Markt, van 10.00 – 17.00 uur

Hubert, St. Hubertusstraat 10, vanaf 12.00 uur

De Lindenberg binnenplein, vanaf 16.00 uur

LUX kassagebouw, vanaf 16.00 uur


ZATERDAG (tijdens Kunstnacht)

Je kunt je ticket bij een aantal locaties laten scannen vanaf 19.00 uur. Bekijk hiervoor het ticketsymbool op de plattegrond.

Naast bovengenoemde locaties ook bij:

Schouwburg, vanaf 19.00 uur

Doornroosje, vanaf 19.00 uur

Paraplufabrieken, vanaf 19.00 uur

Waalhalla, vanaf 21.00 uur
Let op: Dit jaar kun je niet meer op iedere locatie je e-ticket laten scannen en inwisselen voor een bandje. Wel is er per kleurzone minstens één centrale ticketscan locatie. Daarnaast zijn er een aantal locaties al eerder op de dag of al op vrijdag open zodat je al van tevoren bandjes kan ophalen.


Placeholder for Plattegrond kunstnachtPlattegrond kunstnacht

Kan ik nog een kaartje kopen op de dag zelf?

Wanneer de voorraad nog strekt: ja. Online kun je een late ticket kopen voor Kunstnacht, een combiticket (Kunstnacht + Nachtfeest) of alleen Nachtfeest.