De Bastei x Oddstream

Placeholder for UntitledUntitled

Uitbesteding van autonomie - Een verkenning van auteurschap

Tijdens de Kunstnacht slaan Oddstream en de Bastei de handen ineen om het oude met het nieuwe te verbinden. In de historische omgeving van de Bastei onderzoek je op welke manier AI het werk van de kunstenaar overneemt. Neem een foto met de interactieve fotografie opstelling Black Box van Jasper van Loenen en ontdek hoe AI je wereld kleurt. Of duik in de lichtgevende zwevende bol DATLAS van Jippe Liefbroer en Sjoerd Mol, het begin van een archeologisch bolwerk van AI. Is de kunstenaar nog de auteur wanneer AI de belangrijkste beslissingen neemt? Beide installaties zijn werken van alumni van de afdeling Design Art Technology, bij ArtEZ University of the Arts Arnhem.

Over Oddstream

Oddstream is een platform voor kunst en technologie, en is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Oddstream toont kunst die de mogelijkheden en grenzen digitale technologieën opzoekt. Daarmee hoopt Oddstream ontwikkelingen op het gebied van deze technologieën in relatie tot een verscheidenheid aan maatschappelijke onderwerpen te visualiseren en inzichtelijk te maken.

Over De Bastei

De Bastei is dé schatkamer van de Nijmeegse natuur en historie, waar je alles kunt ontdekken over het leven in, om en aan de rivier. Gevestigd in een 16e-eeuwse verdedigingstoren biedt museum De Bastei een spannend dwaalhof vol geschiedenis en eigentijdse exposities.

Deelnemers

Placeholder for Image005Image005

De Bastei

De Bastei is dé schatkamer van de Nijmeegse historie en…

Placeholder for Logo1Logo1

Oddstream

Lindenberg Kunst en Technologie voorheen…

Dit vind je mogelijk ook leuk

Placeholder for Kunstnacht NASA PIA22567 webKunstnacht NASA PIA22567 web

Valkhof Museum x Music Meeting

Ga mee op een betoverende reis door de kosmos van de liefde en verken de donkere diepten van het menselijke hart.

Placeholder for Kunstnacht spelshowKunstnacht spelshow

IVVN: Op en Neer (Veerpoorttrappen)

Een spannende, dynamische, spectaculaire spelshow van de Lindenberg naar lager gelegen oorden, waarbij het OP en NEER gaat. Wie gaat er met de buit vandoor?

Placeholder for Kunstnacht Silent disco love Image Okrasiuk via ShutterstockKunstnacht Silent disco love Image Okrasiuk via Shutterstock

Radboud Reflects x De Lindenberg

Zet je koptelefoon op en kijk naar een verrassende film of een intieme dansvoorstelling, maak je een keuze uit drie verdiepende lezingen over de liefde.